Kissarna

Eftersom alla andra i vår "familj" har en liten sida om sig själva så kommer här lite om kissarna. De är två vanliga bondkatter som heter Skalman och Bamse.

Skalman
Skalman är den äldsta av alla djuren. Till sommaren, den 23 juli, blir han 9 år. Han är en ganska skygg katt och gömmer sig när det kommer gäster hem, men när det kommer folk han känner så kan han tänka sig att vara framme. Skalman har jag känt ända sedan han föddes eftersom han kommer från gården där jag red. Skalman hade 4 syskon till, men de avlivades direkt vid födsel. Första levnadsveckan bodde jag på gården och kunde då inte hålla fingrarna i styr från denna lilla råtta. Han växte och blev större, men kunde inte riktigt gå ordentligt han liksom hasade sig fram med bakbenen och det var då jag döpte honom till Skalman. Han har hittat på mycket hyss denna stora katt. När han var 4 månader och kom till oss i vår första lägenhet så föll han direkt för badkaret. Det var hans bästa inredningspryl, där sov, bajsade och lekte med vattnet när matte badade. Därför är det a och o att ha ett badkar i vårt hus!


Skalman på sina favoritställen, bokhyllan, badkaret och skåpet i köket

Bamse
Min andra katt Bamse försvann i september och har varit borta sen dess. Han hade samma födelsedag som jag, den 3 mars och han hann att bli 7 år. Bamse var också en vanlig hederlig bondkatt. Egentligen ville inte husse skaffa en katt till, men bestämd som jag är så åkte jag och hämtade en i alla fall. Fick med mig en liten ullig hårboll hem. När Stefan kom hem hade jag och Bamse lagt oss på soffan och när Stefan skulle hälsa på Bamse blev han lite paff. Den lilla saken tittade yrvaket upp och gjorde ett väsande ljud (som skulle föreställa en fräsning) åt Stefan :) Bamse tyckte väldigt mycket om att ligga på bröstet på en när man ligger i soffan, det är inte lika uppskattat nu som det var när han var liten kattunge, jämför 500g och 5 kg!!!


Bamse på sitt favoritställen fåtöljen, lite bus med hjälp av Skalman när de var små och ett av hans hyss på det nya hustaket....