Hästarna i mitt liv

Sommaren då jag fyllt 10 år åkte jag på ridläger. Det var då jag lärde mig att rida. Många hästar har kommit och gått i mitt liv, några har lämnat ett oförglömligt intryck. Här kommer jag att berätta om några av dem.

Den första häst som jag skötte var en New Forest ponny vid namn Kid. Jag började sköta honom nästan med en gång när jag hade börjat på ridklubben. Det var starten på mitt nya liv. Jag var 11, nästan 12 år och från den dagen flyttade jag nästan till stallet. Det var då jag träffade nästan alla av mina nuvarande kompisar.
Min sagolika vit ponny. Snällare häst fick man leta efter. Han lärde mig, att ta ansvar, hur härligt det  är med djur, tävla och mycket mer. Kid var född 1974 och när jag började som skötare var han 18 år. jag tog hand om honom till den dagen han blev såld för att få avsluta sitt liv som privathäst, då var han 20. han kom till ett jättebra stället, men en skada fick honom så efter 1 1/2 år var de tvungna att avliva honom.

Min första egna häst var en lånehäst vid namn Stanita. Hon är en fux som är född 1991 efter Stanford-Kaliber. Hon är en bestämd dam som vet vad hon vill. Jag hade henne tyvärr i bara några månader eftersom jag gick i skolan. Vi han i alla fall starta en terrängtävling, det roligaste som jag någonsin har upplevt. Det gick inte jättebra, men vi tog oss runt alla banor!!             

 

 

Den andra hästen jag lånade var Kantilena, "Lillan". Även hon är ett halvblod efter Nocturne och är född 1992. Ett härligt sto med en del temperament. När jag fick henne under vintern hade hon inte gjort speciellt mycket på drygt ett år så jag fick börja från början. fram till jag lämnade tillbaka henne jobbade vi hårt och fick ett fint resultat!Den häst som lämnat mest avtryck i mitt liv och i mitt hjärta är Grålle. Hans riktiga namn var Garibladi och var född 1998 efter Ganesco-Urbino. Honom började jag sköta när jag var 14 år. Han och hans ägare hade precis flyttat hit från Skåne. Det blev så att jag började ta hand om honom och när de köpte gård följde jag med som den lilla "hjälpredan". Eftersom Gwen hade unghäst blev det så att jag fick ta mer och  mer hand om Grå. Detta var hästen som lärde mig vad ridning innebar, vare sig man befann sig i skogen eller på banan. Vi red en hel del dressyr, men minst lika mycket i skogen. Tränade även lite hoppning. Vi startade några dressyr tävlingar med blandat resultat.
Hade honom hos mig till den 10 maj 2001. På våren upptäcktes en gammal skada som förvärrats och det bestämdes att Grålle skulle avlivas. Kommer fortfarande klart ihåg vår sista dag tillsammans. Solen sken och det hade börjat växa grönt i hagen. Först satt jag hon honom en stund i hagen och han kom galopperade mot mig. Vi tog en tur i skogen och hoppade över några stockar. När vi kom hem hade de två stona fått gå ut i hagen och jag kände att han ville ut till dem. Borstade honom och släppte ut honom. Klappade och kramade om honom många gånger, kanske inte tillräckligt många och åkte sedan hem. Skönt att lämna en nöjd, lite lerig, häst i hagen.......

Saknar dig fortfarande otroligt mycket!! 

Tillbaka