Om Lucas

Utställningar Tävlingar MH Valpar

LPI Bernamis Ö'Lucas

Lucas föddes på Bernamis kennel i Lerum den 21/5-03 med 8 andra syskon. När vi skulle välja valp tog det en bra stund, det stod mellan den lilla söta Lucas och en med lite mer vitt i bläsen. Trots att jag satt och funderade i nästan en timma (valparna hann till och med somna ifrån mig) kände jag mig riktigt säker på mitt slutgiltiga svar. Jag kunde inte träffa mer rätt!!

 När han kom hem till oss var han lika liten som Kalle men det har han passerat för länge sedan. Tur är väl det, annars hade det ju varit fel på min lilla vovve om han inte växte. Han såg ut som Baloo när han kommer tultande och dessutom så verkar han tycka om myror, det "kittlar dödsskönt i kistan" enligt honom. 

Jag och Lucas har sedan hösten 2003 tränat lydnad för en tjej och sommaren -04 så gjorde vi vår tävlingsdebut. Det har blivit lite blandade resultat, men nu har vi tagit vårt LPI och startat med 2:ans moment. Just nu är han lite av en en trotsig tonåring...

Lite milstolpar:

040916 var vi på Blå Stjärnan för att röntga HA och AD, vilket resulterade i HD grad A och atros ua!!!!

041023 gjorde Lucas sitt MH och jag är mycket glad över att se att min hund är som jag trodde och att han är en stabil liten rackare.. Mer om testet kan du läsa under MH

Årets arbetande hund 2004 placerade sig Lucas på plats 10 av 17, är jättestolt över resultatet och nästa år siktar vi på ännu högre poäng!


Lucas med sin CK rosett han fick i Borås
kv1,kk2 CK, 3:a bästa hane 060702

       
Lucas med mamma Molly (Bernami's Ådanjah)

 
Lucas (i vagnen) på senneträff med pappa längst till vänster

                 


Lucas längst till vänster